TUC 3m Lab
 
CSS MenuMaker

 

 


 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ


Το έργο αποτελείται κατά κύριο λόγο από βιομηχανική έρευνα και πειραματική ανάπτυξη όπως επίσης και διαδικασίες βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων με σκοπό την δημιουργία ενός χρήσιμου εργαλείου για την βιομηχανία εκμάθησης CNC και CAM και το εκπαιδευτικό της σύστημα, εμπλουτισμένο από τεχνολογίες αιχμής όπως οπτικοποίηση in-sitυ στο εργαστήριο επαυξημένης πραγματικότητας. Η ολοκλήρωση του έργου, όπως παρουσιάζεται και στο Gantt chart που ακολουθεί, πραγματοποιείται  σε πέντε (5) Ενότητες Εργασίας, συμπληρώνοντας 30 μήνες στο σύνολό τους. Οι ενότητες αυτές είναι:

 

Βιβλιογραφική αναζήτηση και στάθμη των γνώσεων

Απαιτήσεις Χρήστη και Αρχιτεκτονική Συστήματος

Ανάπτυξη του παιχνιδιού

Δημιουργία του παιχνιδιού

Βελτιστοποίηση και εφαρμογή

 

Αρχικά στην πρώτη ενότητα  της “βιβλιογραφικής αναζήτησης και της στάθμης των γνώσεων“ γίνεται μελέτη των νέων τεχνικών δημιουργίας παιχνιώδους εκμάθησης και εκπαίδευσης τόσο όσον αφορά τον τρόπο σχεδιασμού και υλοποίησής όσο και το τεχνολογικό μέσο εφαρμογής τους. Παράλληλα συλλέγεται σε τεχνική έκθεση, υλικό για την περιγραφή των σύγχρονων ψηφιακά καθοδηγούμενων εργαλειομηχανών (CNC) αλλά κυρίως για την τυποποίηση κατά ISO του κώδικα ψηφιακής καθοδήγησής τους. Σε επόμενο παραδοτέο θα περιγραφεί ο τρόπος δημιουργίας σεναρίου παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του περιβάλλοντος και του στυλ γραφικών, των επιπέδων, των τεχνολογιών που θα χρησιμοποιηθούν για να ικανοποιήσουν κάθε μαθησιακό στόχο (web, mobile, augmented reality) και του τρόπου μετακίνησης από επίπεδο σε επίπεδο (gameplay). Παράλληλα θα προσδιοριστεί και ο τρόπος με τον οποίο ένα παιχνίδι μπορεί να παίζεται με ένα παίχτη ή να είναι παιχνίδι πολλαπλών παικτών.

 

Αρχικό χρονοδιάγραμμα Ενοτήτων Εργασίας:

 

 

Παρακάτω παρουσιάζεται το πλάνο εργασίας σε μορφή GANNT με ανάλυση σε επίπεδο μήνα, όπου φαίνονται διακριτά και σε χρονική αλληλουχία οι Ενότητες Εργασίας. Το έργο, όπως ήδη αναφέρθηκε, θα διαρκέσει 30 μήνες και περιλαμβάνει 5 Ενότητες Εργασίας (ΕΕ). Οι ενότητες Εργασίας πραγματοποιούνται παράλληλα και από τους τρεις φορείς, στους χώρους που χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς του προγράμματος, αλληλοσυμπληρώνοντας σε κάθε περίπτωση υλοποιούμενες ενέργειες και αντίστοιχα αποτελέσματα.

 

 

Τελικό χρονοδιάγραμμα Ενοτήτων Εργασίας:

ΕΕ1: μήνες από 1 – 42

ΕΕ2: μήνες από 2 – 29

ΕΕ3: μήνες από 6 – 36

ΕΕ4: μήνες από 7 – 36

ΕΕ5: μήνες από 11 – 42

 

 

 

 

      

 

    

                                                     Technical University of Crete      School of Production Engineering & Management      Contact